• Головна
  • Новини Львова
  • Львівська мерія пропонує компроміс власникові будинку, який забудував пам'ятку архітектури

Львівська мерія пропонує компроміс власникові будинку, який забудував пам'ятку архітектури

Львівська мерія пропонує компроміс власникові будинку, який забудував пам'ятку архітектури

Тепер добудову на вулиці Котляревського, 47 не зноситимуть, а змінять так, аби вона не псувала зовнішнього вигляду пам'ятки

Львівська міська рада вирішила піти на компроміс із власником помешкання, який забудував історичний вхід пам'ятки архітектури та збудував там терасу.

Про це пише Tvoe.Misto.

Тепер добудову на вулиці Котляревського, 47 не зноситимуть, а змінять так, аби вона не псувала зовнішнього вигляду пам'ятки.

"Є два проблемні аспекти, які нівелюють красу цієї пам’ятки, — це бокова тераса та веранда, яку збудували ззаду як надбудову попередньої веранди. За аналізом, задню веранду реалізували всупереч чинному законодавству. Право власності було оформлене реєстратором якоїсь сільської ради, наближеної до Львова", — каже заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

Посадовець каже, що будівництво бокової веранди Франківська районна адміністрація міста Львова погодила у 2006 році, але її звели з порушеннями. Зокрема, зробили більшу площу, і візуально вона відрізняється від того, що пропонували у проєкті.

Саме тому місто напрацювало новий план зовнішнього вигляду веранди. Архітектором виступила Ольга Криворучко. Натомість власник житла погодився відкрити історичний вхід пам'ятки, однак його не влаштовує те, як виглядатиме нова веранда, тому питання знову перенесли.

"Даємо два тижні для того, щоби ви прислухались до наших порад", — зазначив міський голова Андрій Садовий на засіданні виконкому, звертаючись до власника добудови.

Довідково:В історичному будинку на вул. Котляревського, 47 (ОСББ "Ірис") без жодних дозволів та погоджень добудували веранду на 2-му поверсі та засклили терасу. Через спотворення пам’ятки архітектури міська адміністративна комісія при виконкомі ЛМР ще торік оштрафувала ОСББ на 170 тис. грн. Однак, як зазначають у Львівській міській раді, штрафу власник так і не сплатив. У червні цього року виконавчий комітет погодив рішення, за яким віллі на Котляревського, 47 мали повернути автентичний вигляд, або ж незаконні будівлі демонтують примусово. 

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності