У Львові реставруватимуть історичні вікна і брами: як подати заявку

У Львові реставруватимуть історичні вікна і брами: як подати заявку

ЛКП "Бюро спадщини" оголошує черговий набір заявок від мешканців у межах Програми співфінансування оновлення історичних вікон і брам. Для участі в програмі мешканцям міста необхідно подати заявки через ЦНАП з 1 до 15 вересня.

Про це повідомляють у Львівській міській раді.

Зазначається, що при реставрації брам 70% вартості робіт будуть оплачені з міського бюджету, а 30% сплачують мешканці.

При відновленні вікон за цією програмою 60% оплачує місто і 40% — мешканці. Якщо ж майстри проводитимуть заміну пластикових вікон на дерев’яні, то частки співфінансування рівні — 50% на 50%.

"Ми проводимо новий набір щоосені на початку вересня, адже за рік отримуємо велику кількість запитів. У процесі реставрації багато брам, черга рухається впевнено. До нових заявок черга дійте орієнтовно за два роки. Тож зараз охочі мають можливість стати учасниками Програми співфінансування та організуватися із сусідами", — розповів директор ЛКП "Бюро спадщини" Павло Богайчик.

Заявки для участі в програмі приймаються виключно через ЦНАП з 1 до 15 вересня. Звернення, подані поза цими часовими рамками, отримають відмови.

Для того, щоб взяти участь у програмі, необхідно:

  • з’ясувати чи ваш будинок знаходиться в межах історичного ареалу Львова, а його вік становить не менше 80 років;
  • поговорити із сусідами та дізнатися, чи всі погоджуються внести свою частку співфінансування, а саме — 30% від загальної вартості робіт;
  • подати заявку до ЦНАПу.

Якщо всі мешканці готові взяти участь у програмі, представнику ініціативної групи потрібно завантажити заяву, заповнити її та відправити до територіального підрозділу центру надання адміністративних послуг Львова. Також потрібно додати завірену копію поверхового плану будинку, де відзначити відповідні двері/браму (можна отримати в ЖЕКу, ОСББ).

Розглядатися заявка буде протягом 30-ти днів. За цей час фахівці оглянуть двері будинку, а мешканців повідомлять, чи відповідає заявка критеріям програми.

Можливо, пропустили: 

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності