• Головна
  • Новини Львова
  • Незаконно приватизували: прокуратура вимагає повернути Будинок вчених у Львові громаді

Незаконно приватизували: прокуратура вимагає повернути Будинок вчених у Львові громаді

Незаконно приватизували: прокуратура вимагає повернути Будинок вчених у Львові громаді

Будинок вчених у Львові належить до списку пам'яток, що не підлягають приватизації

У Львові незаконно приватизували Будинок вчених. Відтак прокуратура вимагає повернути його громаді.

Про це пише Львівська обласна прокуратура.

Керівник Галицької окружної прокуратури міста Львова проаналізував документацію та подав позов до Господарського суду Львівської області про витребування з незаконного володіння приміщення Будинку вчених. Прокурор зазначив, що Будинок вчених у Львові належить до списку пам'яток, які не підлягають приватизації.

Однак, попри чинне законодавство, будівлю віддали під приватизацію Львівській обласній організації профспілки працівників освіти і науки України. Крім того, її використовують, аби отримати прибуток, що суперечить поняттю неприбуткової організації.

Також приміщення Будинку вчених належало до обласної комунальної власності і правових підстав для прийняття районною адміністрацією розпорядження про його передачу у приватну власність не було.

Таким чином, рішення про передачу майна прийнято з порушенням вимог Цивільного кодексу України, а також законів України "Про власність" та "Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності".

Відтак прокуратура вимагає повернути Будинок вчених до державної власності, що "унеможливить в подальшому факти проведення сумнівних масових заходів в історичній пам’ятці міста Львова".

Нагадаємо, 29 листопада Будинок вчених закрили через порушення карантину. Рішення прийняли через скандальну вечірку, яку організували блогери у День вшанування пам’яті жертв Голодоморів у Будинку вчених.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності