Львівські медики вперше провели трансплантацію стовбурових клітин новим методом

Львівські медики вперше провели трансплантацію стовбурових клітин новим методом

Трансплантацію пацієнту із серцевою недостатністю здійснили з допомогою французького кардіолога

Фахівці Центру серця та судин Першого медоб'єднання Львова вперше на заході України провели успішну трансплантацію стовбурових клітин методом Putting Stem Cell to epicardium.

Про це повідомляють у Першому територіальному медичному об'єднанні Львова (ТМО).

Відомо, що успішну операцію для 69-річного мешканця Тернопільщини, який страждає на серцеву недостатність, вдалось провести з допомогою французького кардіохірурга Філіпа Менаше. Хірургічне втручання було єдиним варіантом для збереження життя чоловікові, якому діагностували ішемічну хворобу серця, багатосудинне ураження коронарних артерій та недостатність аортального клапана важкого ступеня.

"З метою пришвидшення регенерації серцевого м'яза хворому додатково застосували новітню методику Putting Stem Cell to epicardium: імплантували стовбурові клітини за допомогою спеціального біо-матрикса з активаторами їхнього росту", — зазначають в Першому ТМО.

Саме цю частину операції допоміг провести французький фахівець.

Професор Філіп Менаше — кардіохірург, один із небагатьох, хто почав досліджувати клітинну терапію для лікування серцевої недостатності. Зараз він є професором торакальної та серцево-судинної хірургії в Університеті Паризького Декарта, керівником відділення хірургії серцевої недостатності Hôpital Europeen Georges Pompidou та директором лабораторії INSERM, яка займається клітинною терапією серцево-судинних захворювань.

Нагадаємо, онкологи Клініки дитячої онкології та трансплантації кісткового мозку у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі провели першу у Львові пересадку стовбурових клітин трирічній дівчинці.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності