У Львові стартувала програма фінансової підтримки бізнесу

У Львові стартувала програма фінансової підтримки бізнесу

Підприємці, які подадуть заявки, можуть отримати до 300 тисяч грн на підтримку власної справи

Від сьогодні у Львові розпочався прийом заявок від підприємців на фінансову підтримку від міста. Отримати її може як львівський бізнес, так і релоковані до міста підприємства, які підпаюють під визначені критерії.

Як інформує пресслужба Львівської міської ради, про це на брифінгу повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Відомо, що підприємці можуть отримати компенсацію за придбання обладнання й матеріалів, будівельних матеріалів, оновлення матеріально-технічної бази, придбання чи оренду нерухомого майна.

“Цього року ми підготували для підприємців три додаткові види ваучерів: на релокацію, компенсаційний та інвестиційний. Цими ваучерами може скористатись не лише “львівський”, але й релокований бізнес”, — сказав Андрій Москаленко.

Прийом заявок на отримання інвестиційного ваучера розпочнеться з 1 серпня і триватиме до кінця літа. На інша два види ваучерів заявки можна подавати вже від сьогодні у будь-якому відділенні ЦНАПу.

“Ми чекаємо підприємців, які потребують допомоги. Умови отримання ваучерної підтримки цього року ми настільки розширили, що повернути кошти можна навіть за заміну вікон чи за комуналку за певний період”, — говорить Ірина Кулинич, директорка департаменту економічного розвитку ЛМР.

Ваучерна підтримка бізнесу у Львові діє з 2018 року, і за цей час нею скористались майже пів сотні підприємців. За словами очільниці департаменту фінансової політики ЛМР Вікторії Довжик, у разі виникнення додаткових запитань варто звертатися до Центру підтримки підприємництва у Львові за номером телефону: 254 60 15 або 067 000 24 06. Максимально підприємці можуть отримати підтримку на суму до 300 тисяч грн за типами ваучерів, наведеними нижче.

Ваучер на релокацію — до 100 тис. гривень

Ваучер на релокацію дає змогу отримати відшкодування на оренду приміщення, логістичні послуги, а також монтаж та ремонт обладнання. Ним можуть скористатись юридичні особи, які зареєстровані на території Львівської громади, виробляють продукт, надають послуги, релоковані підприємства.

Ваучер на компенсацію — до 300 тис. гривень

Ваучер на компенсацію дає змогу отримати відшкодування на витрати на комунальні послуги, оплату вартості оренди приміщення, відновлення пошкодженого майна. Він доступний для юридичних осіб, які зареєстровані на території Львівської громади, виробляють продукт, надають послуги.

Інвестиційний ваучер — до 300 тис. гривень

Інвестиційний ваучер дозволяє отримати відшкодування придбання обладнання й матеріалів, оновлення матеріально-технічної бази, придбання чи оренди нерухомого майна. Ним можуть скористатись підприємства, які зареєстровані на території Львівської громади, виробляють продукт, надають послуги, середня чисельність працівників яких становить не менше 15 осіб, середня заробітна плата — не менше двох розмірів мінімальної заробітної плати.

Нагадаємо, на Львівщині удвічі збільшилось виробництво електроенергії з відновлюваних джерел енергії — сонячних електростанцій.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності