• Головна
  • Новини Львова
  • Польський отоларинголог разом з львівськими медиками провів дві унікальні для України операції

Польський отоларинголог разом з львівськими медиками провів дві унікальні для України операції

Польський отоларинголог разом з львівськими медиками провів дві унікальні для України операції

Лікарі оперували дітей віком від 4 місяців до 15 років

Керівник клініки дитячої отоларингології медичного університету в Познані професор Ярослав Шидловський 22-23 липня спільно з отоларингологами Львівської обласної дитячої клінічної лікарні "ОХМАТДИТ" провів п'ять надскладних операцій. Два втручання були унікальними й проводилися в Україні вперше.

Про це повідомляє Львівська обласна дитяча клінічна лікарня "ОХМАТДИТ".

Лікарі оперували дітей віком від 4 місяців до 15 років. Пацієнти були із Закарпатської, Івано-Франківської та Львівської областей.

"Перша дитина, яку ми прооперували разом з польським колегою — це 4-річний хлопчик із вродженим парезом голосових зв'язок та з супутніми неврологічними проблемами. Йому виконали лазерну пластику гортані, щоб він міг дихати природно, а не через трахеотомічну трубочку. Адже саме через неї хлопчик дихає з перших місяців свого життя. Така операція була виконана вперше у дитячій практиці отоларингології", — розповів керівник Клініки хірургії голови та шиї Федір Юрочко.

Друга дитина, яку прооперували лікарі, мала рідкісний синдром єдиного різця та стеноз грушоподібного отвору — стеноз ніздрів.

"Йому виконали пластику грушоподібного отвору, що є також унікальним оперативним втручанням в Україні", — додав лікар.

Серед інших операцій — 2 хронічні отити та 1 хронічний фронтит.

Окрім того, зі слів лікарів, під час цих операцій застосовували й унікальний метод знеболення у дітей. Лікар-анестезіолог Володимир Міщук під час операцій на гортані проводить анестезіологічне забезпечення, яке полягає у поєднанні комбінованого наркозу, місцевої анестезії гортані й високопоточної назальної оксигенації без інтубації трахеї. Це дає можливість отоларингологам оперувати всі ділянки гортані, утримуючи безпеку дихання пацієнта і маючи можливість виконати весь об’єм операції.

Додамо, що співпраця польських отоларингологів і дитячих отоларингологів "Охматдиту" триває з 2010 року. За цей час ними лікарі надали допомогу пацієнтам при складних операціях вуха, носа та горлянки, багато з втручань були унікальними для України.

Читайте також: 

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності