У Львові вшанують пам'ять жертв Скнилівської трагедії

У Львові вшанують пам'ять жертв Скнилівської трагедії

Минає 20 років з дня найбільшої катастрофи у Львові за часів незалежності

27 липня, у вівторок, у Львові вшанують пам'ять жертв Скнилівської трагедії. З огляду на повномасштабне російське вторгнення, цьогоріч меморіальні заходи відбудуться у зміненому форматі.

Про це повідомляють у пресслужбі Львівської міської ради.

Раніше заходи з вшанування жертв Скнилівської катастрофи відбувалися у два етапи. Спершу звершували Божественну Літургію та парастас за загиблими у каплиці Всіх святих українського народу і пам'яті жертв Скнилівської трагедії біля летовища, а потім присутні вирушали до "Сегменту пам'яті на аеродромі", де покладали квіти та запалювали лампади.

З огляду на безпеку присутніх, під час війни такий формат є неможливим. Відтак 27 липня, у 20-ті роковини Скнилівської катастрофи, звершать Богослужіння у храмі Воскресіння Христового Української греко-католицької церкви на вулиці Городоцькій. Очолить моління Митрополит Львівський УГКЦ Високопреосвященний Владика Ігор. Богослужіння розпочнеться об 11:00.

Довідково:Скнилівська трагедія — авіакатастрофа, що трапилася під час святкування 60-ї річниці 14-го авіаційного корпусу Військово-Повітряних Сил України на Скнилівському аеродромі під Львовом 27 липня 2002 року. Внаслідок падіння винищувача Су-27УБ у натовп глядачів загинуло 77 осіб (серед них 28 дітей) і постраждало близько 250 людей. За кількістю загиблих ця трагедія є найбільшою катастрофою в історії авіаційних шоу.Читайте також:

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності