На початку вторгнення львівський вокзал приймав у 20 разів більше пасажирів

На початку вторгнення львівський вокзал приймав у 20 разів більше пасажирів

Зазвичай вузол приймав до 5 тисяч людей, та в перші дні вторгнення їх кількість сягала 100 тис. на добу

У перші дні з початку повномасштабного російського вторгнення Головний залізничний вокзал Львова приймав за добу до 100 тисяч людей, що у 20 разів перевищує звичний пасажиропотік залізничного вузла.

Як інформує пресслужба Укрзалізниці, про це розповів голова правління національного залізничного перевізника Олександр Камишін під час Саміту перших леді та джентльменів, який проходив за ініціативою першої леді України Олени Зеленської.

За його словами, Укрзалізниця 24 лютого почала працювати за новими правила, які допомогли врятувати мільйони людей.

"Ми прийняли рішення, що пасажири можуть їхати без квитків, першочерговість посадки надавалась жінкам та дітям. Ми розуміли, що потрібно дати можливість людям виїхати, ми розуміли, що комфорт менш важливий, ніж життя", — розповів Олександр Камишін.

Зараз евакуаційний потік спадає. Винятками є міста, які обстрілює ворог. Так, наприклад, Укрзалізниця додала ще один поїзд для евакуації з Нікополя.

"Але зараз є більш важливе завдання — повернути всіх охочих українців додому й залишити тих, українців, які не виїхали", — зазначив очільник Укрзалізниці.

Нагадаємо, Мостиський районний суд Львівщини зобов’язав Укрзалізницю виплатити 1 млн грн через смерть жінки, яка у нетверезому стані переходила залізницю, коли її збив потяг.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності