У Львові для переселенців організовують безкоштовні екскурсії замками Львівщини

У Львові для переселенців організовують безкоштовні екскурсії замками Львівщини

Для переселенців, які тимчасово проживають у львівських модульних містечках та центрах для ВПО, організовують безкоштовні екскурсії замками Львівщини. Реалізовують тури за маршрутом "Золотої підкови Львівщини".

Про це повідомляють у Львівській міській раді

Ініціювали проєкт з підтримки переселенців відділ промоції ЛМР спільно з Міжнародною організацією з міграції в Україні (МОМ).

Організатори розповідають, що одноденні подорожі Львівщиною мають стати ковтком натхнення і відновлення сил для тих, хто пережив вимушене переселення та стрес.

"Ми хочемо, щоб вони полюбили, зрозуміли наш край. Невідомо, як складеться їхня подальша доля: чи вони повернуться додому, чи залишаться жити у Львові, але в будь-якому випадку вони знатимуть, наскільки тут прекрасно. Це теж їх батьківщина, тому ми показуємо її красу, історію, колорит", — зазначила Тетяна Хабібрахманова, начальниця управління зовнішніх зв’язків і промоції ЛМР.

Для переселенців планують провести 10 таких подорожей, у яких візьмуть участь майже пів тисячі внутрішньо переміщених українців. Одноденна подорож охоплює замки Львівщини з екскурсією на Гавареччину: Львів — Свірж — Підгірці — Гавареччина. Реалізує екскурсійні тури туристична компанія "Travel room".

"Ми вибрали досить легку екскурсійну програму для дітей, яка водночас містить дуже багато цікавої і корисної інформації. „Золота підкова Львівщини“ — це гордість нашої землі, багатство історії. Учасники подорожі побачать Свірзький та Підгорецький замки, а також Гавареччину, де вони долучаться до майстер-класу ліпки з глини, обідають, годують тварин. Це найбільш комфортний і цікавий одноденний маршрут нашою Львівщиною", — розповіла Загвойська Ольга, комерційна директорка "Travel room".

Також у Львівській міській раді зазначають, що в Україні працює безкоштовна Гаряча лінія емоційної підтримки Міжнародної організації з міграції — 0 800 211 444.

Читайте також:

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності