• Головна
  • Новини Львова
  • Львівські лікарі врятували життя хлопцю з Донеччини, який підняв заміновану пляшку

Львівські лікарі врятували життя хлопцю з Донеччини, який підняв заміновану пляшку

Львівські лікарі врятували життя хлопцю з Донеччини, який підняв заміновану пляшку

17-річного юнака доправили до Львова евакуаційним потягом у вкрай важкому стані

Львівські лікарі врятували хлопця з Донеччини, який ледь не втратив життя, піднявши із землі пляшку, що виявилася замінованою.

Про це повідомляє Перше медичне об'єднання Львова.

У розпал війни 17-річний Павло залишився сам у рідному селі Долина Донецької області. Батько хлопця пішов захищати країну на фронт, а маму з молодшим братом насильно вивезли в росію.

Коли у дім влучила ракета, хлопець вирішив переховуватися від обстрілів у Святогірській лаврі. Там він допомагав місцевим мешканцям та українським військовим. Так одного разу Павло підібрав пляшку із землі, аби викинути її у смітник. Однак пролунав вибух, бо пляшку замінували.

"Прийшов до тями Павло лише у Львові. У лікарню Св. Миколая Першого медоб’єднання Львова його доправили евакуаційним потягом. Стан вкрай важкий: забій легенів, розрив м’яких тканин кисті та передпліччя правої руки, масивна травма правого стегна та інфекційне ускладнення. Більше тижня наші спеціалісти відділення анестезіології та інтенсивної терапії, його завідувач Ярема Безніско та анестезіолог Роман Корнієнко, боролися за життя хлопця у відділенні реанімації", — розповідають у лікарні.

Там додають, що після цього лікарі хірургічного відділення продовжили подальше лікування ран. Найважча з них — розрив м’яких тканин кисті правої руки, якою Павло підібрав пляшку. В міру загоєння кінцівки, з хлопцем почав активно працювати старший дитячий фізіотерапевт Сергій Худа.

"І успіхи хлопця неймовірні: Павло уже сам знову застібає ґудзики та частково розгинає пальці", — додають лікарі.

Вони кажуть, що аби повністю випрямити долоню хлопцю, потрібен ще щонайменше місяць щоденних занять.

Читайте також: 

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності