У Львові реставрують унікальну скульптуру XVI сторіччя

У Львові реставрують унікальну скульптуру XVI сторіччя

Скульптурна група "Хрещення Ісуса Христа Іваном Предтечею" прикрашала одну з кам'яниць на Ринку

У середмісті Львова демонтували для подальшої реставрації скульптурну групу, яка прикрашала будинок за адресою: площа Ринок, 23, збудований у 1570-ті роки.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Відомо, що реставраційні роботи фінансуватиме фонд Дідушицьких, а здійснюватимуть їх, окрім українських майстрів, також реставратори з Польщі.

"Скульптури перебувають у поганому стані і підлягають реставрації. Першу фігуру демонтували ще до війни, другу — вже в час війни і третю — вчора", — повідомила 19 липня начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

Будинок на пл. Ринок № 23 збудований у 70-их роках XVI століття на замовлення вихідців зі Сілезії Шольц-Вольфовичів у стилі ренесансу. Фасад будинку багато декорований як біблійними скульптурними композиціями, так і скульптурними портретами звичайних львів'ян.

На розі третього ярусу розташована скульптурна група "Хрещення Ісуса Христа Іваном Предтечею", яку демонтували зараз для реставрації. Усе скульптурне оздоблення, ймовірно, виконане львівським скульптором Яном Зарембою. На площу Ринок виходять лише три вікна, згідно із середньовічним львівським законом.

[caption id="attachment_41535" align="aligncenter" width="768"] Кам'яниця Шольц-Вольфовичів на пл. Ринок, 23 у Львові
Фото: Aeou[/caption]

Нагадаємо, у львівському Гарнізонному храмі Петра і Павла, збудованому у XVII сторіччі,  завершили основні ремонтні роботи з реставрації фасаду.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності