• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові судитимуть колишнього держреєстратора, який незаконно зареєстрував нежитлові приміщення в історичному центрі міста на понад 4 млн гривень

У Львові судитимуть колишнього держреєстратора, який незаконно зареєстрував нежитлові приміщення в історичному центрі міста на понад 4 млн гривень

У Львові судитимуть колишнього держреєстратора, який незаконно зареєстрував нежитлові приміщення в історичному центрі міста на понад 4 млн гривень

Суд скасував реєстрацію права приватної власності на нежитлові приміщення

Правоохоронці затримали 38-річного уродженця Львова, який обвинувачується у зловживанні своїми повноваженнями державного реєстратора.

Про це повідомляє Львівська обласна прокуратура.

Перебуваючи на посаді державного реєстратора, чоловік підробляв документи, сформував та вніс до Державного реєстру прав заяву про реєстрацію права власності на об’єкт нерухомого майна — нежитлові приміщення, що розташовані в центрі Львова.

Внаслідок цього з комунальної власності Львівської міської ради незаконно вибули нежитлові приміщення загальною площею 88,7 кв. м, вартістю майже 4,2 млн гривень.

Керівник Франківської окружної прокуратури міста Львова подав позов про повернення нежитлових приміщень з чужого незаконного володіння та скасування реєстрації права приватної власності. Галицький районний суд позов задовільнив у повному обсязі.

Чоловіка звинувачують за ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України (зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги). Покарання передбачає штраф від двох до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до десяти років.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі СВ відділу поліції №1 Львівського районного управління поліції №2 ГУ НП у Львівській області.

Нагадаємо, у Львові судитимуть колишнього посадовця ЛОДА, через якого держава переплатила за медобладнання.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності