Близнят, які народилися з переплетеними пуповинами у Львові, виписали з лікарні

Близнят, які народилися з переплетеними пуповинами у Львові, виписали з лікарні

Зараз вони важать майже три кілограми, тоді як на світ дітки з'явилися з вагою менше ніж два кілограми

Близнят з перехрещеними пуповинами, яким львівські медики зберегли життя, нарешті виписали з лікарні.

Про це повідомляє Перше медичне об'єднання Львова.

Матвійку та Тимофієві нині місяць. Зараз вони важать майже три кілограми, тоді як на світ дітки з'явилися з вагою менше ніж два кілограми й ризиком задихнутися.

"Пуповини в маминому лоні не лише щільно з’єднували братиків, але й загрожували їх життю — будь-якої миті їм могло забракнути кисню. Аби врятувати синочків, повністю ідентичних близнят, мама Марта погодилася на кесарів розтин", — розповідають у лікарні.

Там додають, що одразу з операційної хлопчики потрапили в реанімацію дитячої лікарні Святого Миколая. Братики самостійно не дихали, понад тиждень вони були на штучній вентиляції легень. Далі спеціалісти відділення патології новонароджених боролися з інфекціями та супутніми захворюваннями.

"І нині, коли небезпека позаду, ми нарешті готові попрощатися з нашими маленькими пацієнтами. На згадку про випробування, яке сім’я була змушена пройти, мама сплела косичку з синьо-жовтих стрічок, що символізує переплетені пуповинки. Нею жінка поєднала перші іграшки синів — зайчиків, що їх подарував тато", — кажуть лікарі.

Нагадаємо, у 3-ій міській клінічній лікарні Львова народились двійнята, в яких переплелись дві пуповини. Це унікальний та дуже рідкісний випадок.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності