Західноукраїнський дитячий медцентр вакцинує від дифтерії: як записатися

Західноукраїнський дитячий медцентр вакцинує від дифтерії: як записатися

У Західноукраїнському дитячому медцентрі вакцинують від дифтерії. Дорослим потрібно вакцинуватися від цього гострого інфекційного захворювання кожні 10 років.

Про це повідомляють у Львівській обласній військовій адміністрації.

Дифтерія — гостре інфекційне захворювання, яке передається повітряно-крапельним шляхом. Ускладненнями дифтерії є ураження всіх органів і систем (серцевого м'яза, легень, нирок тощо). Найчастіше хворіють діти до 10 років, але якщо щеплення не зроблені вчасно, захворіти можуть і дорослі.

Основні симптоми — біль у горлі, підвищена температура, набряк слизової оболонки ротоглотки, наліт на мигдалинах сірого кольору, збільшення шийних, підщелепних лімфатичних вузлів.

"Інколи можна навіть не здогадуватися про те, що у людини дифтерія, тому що хвороба може протікати, як звичайна ангіна. Отож, при перших симптомах нездужання необхідно звернутися до лікаря і не займатись самолікуванням. Навіть один випадок захворювання вважається спалахом і вимагає ретельного дослідження контактів хворого та його ізоляції", — зазначила Оксана Пушкарьова, епідеміологиня Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру.

Запобігти розвитку небезпечних ускладнень можна завдяки вакцинації дітей згідно з Календарем профілактичних щеплень. Також необхідно робити ревакцинацію від дифтерії у дорослому віці.

Прийом на вакцинацію відбувається за попереднім записом. Обрати час візиту можна, зателефонувавши до реєстратури:

Пн–Пт — з 8:00 до 16:00 год

(032) 270 22 07,

(063) 189 70 50,

(097) 150 70 53.

Читайте також: 

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності