На 13 липня у Львові оголосили штормове попередження

На 13 липня у Львові оголосили штормове попередження

Синоптики прогнозують шквальний вітер, дощ та град

Сьогодні, 13 липня, у Львові очікується суттєве погіршення погодних умов. Місцева влада застерігає мешканців і гостей міста та просить дотримуватись правил поведінки за умов негоди.

Як повідомляє пресслужба Львівської міської ради, штормове попередження оголосив Львівський регіональний центр з гідрометеорології.

Зокрема, за прогнозами синоптиків, у Львові 13 липня очікуються пориви північно-західного вітру 15-20 м/с, гроза. Також метеорологи попереджають про сильну зливу вночі та град удень.

Управління з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони ЛМР оприлюднило правила поведінки під час грози.

Якщо ви вдома:

  • зачиніть усі вікна та двері, щоб не було протягу, бо він притягує кульову блискавку;
  • вимкніть з мережі всі електричні прилади — вони притягують блискавки, зокрема й телефон — є загроза влучання блискавки під час розмови.

Якщо ви на вулиці:

  • не ховайтесь під деревами, бо вони притягують блискавки; також є небезпека падіння важких гілок, які можуть зламатись від поривів вітру і завдати шкоди;
  • уникайте металевих парканів, рекламних щитів, стін, біля яких ростуть дерева, вуличних ліхтарів, металевих веж, опор електропередачі і, в жодному разі, не розкривайте парасольки, якщо маєте її з собою — металеві прути притягують розряди.

У разі виникнення будь-яких непередбачуваних ситуацій міська влада Львова просить повідомляти на "Гарячу лінію міста" за номером 1580.

Нагадаємо, про штормове попередження на території всієї Львівської області оголосили також вчора, 12 липня.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності