Львівський театр зіграє виставу на найбільшому театральному фестивалі світу

Львівський театр зіграє виставу на найбільшому театральному фестивалі світу

Театр Лесі Українки поїхав на фестиваль із прем'єрою "Imperium delenda est"

Львівський театр Лесі Українки представить Україну на Авіньйонському фестивалі. Це найбільший театральний фестиваль світу, що відбувається щороку в липні у французькому місті.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

Театр Лесі Українки поїхав на фестиваль із прем'єрою "Imperium delenda est". Вже 13 липня львів'яни представлять свою виставу на програмі OFF.

"Україна, зазвичай, залишається поза увагою цього фестивалю. Тому, зараз, коли Авіньйонський фестиваль відкриває російський режисер Кіріл Серебренніков, нам важливо гучно заявити про свою позицію і підкреслити присутність України на міжнародній театральній сцені. Бо, як казав Василь Симоненко: "Народ мій є, народ мій завжди буде. Ніщо не перекреслить мій народ!", — зауважують у театрі.

Там додають, що для театру поїздка в Авіньйон стала великим викликом. Так, трупі довелося подолати понад дві тисячі кілометрів автобусом, в театру відсутнє належне фінансування, а також зараз складно перетинати кордон чоловікам-митцям.

"Втім, ми вже в дорозі й зовсім скоро скажемо зі сцени фестивалю про те, що імперія має пасти", — наголошують театрали.

Додамо, вистава "Imperium delenda est" — це перша театральна робота театру Лесі Українки, яка з'явилася після 24 лютого.

"Це актуальний проєкт про те, що нам усім болить зараз. Тут музичні номери й сучасна поезія, сповіді та прокльони й навіть один мертвий москаль. Все, як ніколи, актуально. Нам важливо називати речі своїми іменами. Війна триває, але ми стоїмо на ногах. І щоб це відчуття опори було ще міцнішим, ми створили цю постановку", — акцентують митці.

Читайте також:

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності