• Головна
  • Новини Львова
  • Львівський лікар, якого звільнили через відмову йти в укриття під час повітряної тривоги, відсудив у лікарні майже 130 тис. гривень (оновлено)

Львівський лікар, якого звільнили через відмову йти в укриття під час повітряної тривоги, відсудив у лікарні майже 130 тис. гривень (оновлено)

Львівський лікар, якого звільнили через відмову йти в укриття під час повітряної тривоги, відсудив у лікарні майже 130 тис. гривень (оновлено)

Крім того, лікаря поновили на роботі

Працівника Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, де він працював на посаді лікаря з медицини невідкладних станів, звільнили за відмову йти до укриття під час повітряної тривоги. Через це він відсудив у лікарні 128,3 тисяч грн компенсації.

Про це йдеться у тексті рішення суду.

Чоловіка звільнили із займаної посади на підставі п. 1 ч. 1 ст. 41 КЗпП (одноразове грубе порушення трудових обов'язків керівником підприємства, установи, організації всіх форм власності).

Проте в суді позивач зазначив, що звільнення є незаконним, оскільки його посада не віднесена до жодної категорії працівників, які зазначені в цьому пункті (п. 1 ч. 1 ст. 41 КЗпП).

У суді встановили, що 2 березня під час оголошеної повітряної тривоги у Львові між лікарем та директором медичного закладу виник конфлікт через відмову медпрацівника пройти в укриття.

Згідно з актом службового розслідування, "лікар з медицини невідкладних станів пункту медицини катастроф грубо порушив свої трудові обов`язки", тож його звільнили.

Суд визнав, що лікар-керівник бригади не є керівником підприємства, тому до нього не може бути застосовано норми п. 1 ч. 1 ст. 41 КЗпП України і він не може бути звільнений з роботи на її підставі. Тому суд скасував наказ про звільнення, а також вирішив поновити позивача на роботі та стягнути на його користь середній заробіток за час вимушеного прогулу в розмірі 24,6 тисяч гривень.

Крім цього, Центр має виплатити Назару Моряку середній заробіток, який він міг отримати за час звільнення з 5 березня до 30 червня, а це – 98,6 тис. грн, а також компенсувати 5 тис. грн витрат на адвоката. Загалом лікар відсудив у медзакладу 128,3 тис. грн компенсації.

Нагадаємо, львів’янин відсудив у Львівської міської ради 135 тис. грн за повалене на автівку дерево. Того дня у Львові була сильна буря, що повалила 118 дерев, однак цей факт суд не врахував. Дерево, яке впало на автівку, перебуває на балансі міської влади, відтак ЛМР виплатить чоловікові компенсацію.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності