У Львові закривається один із концептуальних ресторанів

У Львові закривається один із концептуальних ресторанів

З огляду на поточну ситуацію в країні, все більше львівських ресторанів припиняють свою роботу

У середмісті Львова закривається ще один відомий ресторан. Свою роботу 13 липня припинить концептуальний ресторан морепродуктів "Шампанерія Х&Х", розташований на вулиці Лесі Українки.

Про це в коментарі виданню "Твоє Місто" повідомив власник закладу, відомий львівський ресторатор Вардкес Арзуманян.

Власник ресторану зазначив, що через повномасштабне вторгнення росії в закладі стало помітно менше відвідувачів. До того ж частина персоналу, зокрема юнаки, які працювали в ресторані, – пішли воювати.

"Ми пропрацювали сім років. Я думаю, що місія, з якою з'явилася "Шампанерія", виконана, і тому ми вирішили закрити заклад. Також змінюємо стратегію нашої компанії, а саме — відкриваємо більший заклад. Тому маленькі заклади ми вирішили обійти і зайнятися великими", — Вардкес Арзуманян.

Зауважимо, що припинення роботи "Шампанерії" стало одним зі серії закриття концептуальних ресторанів у центрі Львова, популярного, зокрема, й серед гастрономічних туристів. Крім того, поступово зникають і відомі серед львів'ян локації в житлових районах міста.

За коментарями власників, на це впливають економічні реалії, обмеженість туризму та суттєве падіння платоспроможності серед українців унаслідок повномасштабного російського вторгнення. Це впливає на відвідуваність та середній чек таких закладів, які все більше зникають навіть з центральної частини Львова.

Зокрема, 19 листопада 2021 року закрився ресторан автентичної галицької кухні "Ґавра" на вулиці Братів Рогатинців. Також торік закрився ресторан "Шекспір" на перехресті вулиць Любінської та Виговського, який був однією з популярних локацій для сімейний святкувань у південній частині Львова. Восени 2021 року закрився один із перших суші-ресторанів Львова "Япі" на проспекті Свободи.

Не пережила карантину "Пошта на Друкарській" — один із закладів холдингу емоцій "!Fest" у центрі міста. У червні 2022 року закрився "Cafe1" — ресторан з вінтажним інтер'єром у центрі Львова, що розташовувався у провулку за Катедральним собором.

Нагадаємо, станом на 17 червня до бюджету Львова з початку року надійшло 5 млн гривень штрафу від підприємців, які неправомірно використовували міські землі.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності