• Головна
  • Новини Львова
  • Масове отруєння у львівському ресторані "Томатіна": все, що відомо про резонансу подію

Масове отруєння у львівському ресторані "Томатіна": все, що відомо про резонансу подію

Масове отруєння у львівському ресторані "Томатіна": все, що відомо про резонансу подію

Днями у Львові трапилось масове отруєння сальмонельозом у ресторані львівської мережі “Томатіна”. Перші скарги щодо поганого самопочуття відвідувачів почали надходити в четвер, 7 липня. Гості скаржились на дві страви, до складу яких входить соус “Карбонара”. Встановлено, що випадок масового отруєння трапився в закладі в ТРЦ "Spartak", що на вулиці Мазепи.

Lviv.media зібрав все, що відомо про резонансну подію.

Що кажуть у лікарні

Наразі відомо, що постраждали 29 людей, серед яких троє дітей віком 6, 7 та 9 років. 28 людей ушпиталили до Львівської обласної інфекційної лікарні, ще одна людина лікується амбулаторно.

"Який фактор встановив інфікування, наразі встановлюють. Їм вже краще", — зазначила головна епідеміологиня Львівщини Наталія Тімко-Іванченко.

Що кажуть у закладі харчування

“Ми виявили, що причиною отруєння став соус у салаті-пасті “Карбонара”, але в нього входить багато інгредієнтів. Зараз триває розслідування. Соус могли приготувати кухарі або його могли привезти вже зараженим. Поки точно сказати нічого не можемо, розслідування проводить Держпродспоживслужба”, — зазначив керівник відділу роботи з гостями мережі Святослав Мерза у коментарі Lviv.Media.

За словами чоловіка, Держпродспоживслужба взяла соус на аналіз, а ресторан почав службове розслідування. Відомо, що в соусі до страви “Карбонара” використовують яєчні жовтки, які могли спричинити сальмонельоз. До слова, Львівська обласна інфекційна лікарня ставить постраждалим саме цей діагноз.

Натомість обробляє яйця не кухня ресторану, а склад. Керівник відділу роботи з гостями каже, що працівники складу не тільки мали б провести знезараження, а й термічно їх обробити.

“Нас самих шокувала ця ситуація, це взагалі… Постраждало багато людей”, — ділиться він.

За його словами, після першого дзвінка постраждалого на кухні утилізували та виключили з меню продукти, які могли б спричинити отруєння.

Після випадку, каже Святослав Мерза, власники закладу та керівництво одразу ж зв’язалися з постраждалими.

Чи чекає на власників закладу покарання

Через масове отруєння на власників закладу поліція відкрила кримінальне провадження. Наразі триває досудове розслідування справи. Правоохоронці встановлюють обставини події, призначені експертизи.

За фактом слідчі територіального підрозділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання — штраф від тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Читайте також: 

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності