У Львові церква Московського патріархату перейшла до ПЦУ

У Львові церква Московського патріархату перейшла до ПЦУ

Церква перейшла до Львівсько-Сокальської єпархії ПЦУ

Церква на Сихові у Львові, яка належала до Української православної церкви так званого Московського патріархату (УПЦ МП), перейшла до Православної Церкви України.

Про це стало відомо із розпорядження начальника Львівської ОВА Максима Козицького.

Очільник області погодив перехід церкви до Львівсько-Сокальської єпархії ПЦУ.

"Зареєструвати зміни до статуту релігійної організації «Релігійна громада Української Православної Церкви Сихівського району м. Львова» (статут і зміни до статуту зареєстровано розпорядженнями голови Львівської обласної державної адміністрації від 12.06.2001 № 617 та від 15.12.2008 № 1482 відповідно), виклавши статут у новій редакції як статут релігійної організації «Релігійна громада Львівсько-Сокальської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України) парафії Святого Володимира у Сихівському районі міста Львова", — йдеться у розпорядженні.

Додамо, церкву на Сихові неодноразово обмальовували та намагалися підпалити. Також невідомі намагалися залити піною двері храму, інцидент трапився щонайменше тричі.

Нагадаємо, 28 червня Львівська міська рада заборонила на території Львівської територіальної громади діяльність Української Православної Церкви Московському патріархату. Крім того, депутати звернулись до Верховної Ради з вимогою заборонити діяльність московської церкви на всій території України.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності