Львівська лікарня отримала ліки для лікування різних форм артриту

Львівська лікарня отримала ліки для лікування різних форм артриту

Цей препарат — найсучасніший проти різних форм артриту

Компанія Johnson & Johnson передала МОЗ 210 флаконів коштовного препарату Simponі, який використовують для лікування різних форм артриту. Частина з них дісталася й Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центру у Львові.

Про це МОЗ повідомляє на своєму сайті. 

Ліки вже надійшли й у інші регіони: обласні клінічні лікарні Тернополя, Івано-Франківська, Хмельницького, до Інституту кардіології ім. академіка М. Д. Стражеска та Інституту педіатрії, акушерства і гінекології ім. О. М. Лук’янової у Києві.

"Така біологічна терапія — найсучасніша проти різних форм артриту. Чимало пацієнтів отримували цей препарат через державні закупівлі. З початком війни процеси ускладнилися. Воно й зрозуміло. Тому компанія-виробник вирішила передати ліки гуманітарною допомогою, за що ми їй вдячні", — прокоментувала завідувачка ревматологічного відділення Хмельницької обласної клінічної лікарні Наталія Урсол.

Додамо, днями вперше Україна безоплатно отримала лікарський засіб Spinraza — для пацієнтів, які страждають на СМА (спінальну м’язову атрофію). Препарат уже розвезено в регіони.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності