У ресторані львівської мережі трапилось масове отруєння

У ресторані львівської мережі трапилось масове отруєння

26 людей ушпиталили з ознаками харчового отруєння, з поміж них троє дітей

У Львові трапився масовий випадок отруєння сальмонельозом. 26 людей, з поміж яких троє дітей, були ушпиталені до Львівської обласної інфекційної лікарні.

Про це повідомили дев'ятого липня у  Департаменті охорони здоров'я Львівської обласної військової адміністрації.

Відомо, що усі постраждалі перебувають у стані середньої тяжкості.

За даними порталу ZAXID.NET, випадок масового отруєння трапився у ресторані львівської мережі "Томатіна", розташованому на півночі міста. Як стверджують журналісти, Львівській лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я не став повідомляти деталі інциденту. Однак факт масового отруєння підтвердив  керівник відділу турботи про гостей мережі "Томатіна" Святослав Мерза.

У письмовому календарі він повідомив, що перші скарги щодо поганого самопочуття відвідувачів почали надходити у четвер, 7 липня. Гості скаржились на дві страви, у які входить соус "карбонара".

"На цей момент ці страви зняті з продажу; у закладах проводиться перевірка Держпродспоживслужбою; працівники, що мали стосунок до виробницвта соуса відсторонені та проходять перевірку; проводиться внутрішня службова перевірка", – вказано у повідомленні "Томатіни".

Святослав Мерза також повідомив, що представники закладів допомагають усім постраждалим від отруєння. Він уточнив, що попередньо встановлено, що випадок масового отруєння трапився у закладі в ТРЦ Spartak, що на вулиці Мазепи.

Нагадаємо, це не перший приклад отруєнь сальмонельозом у закладах Львівщини. Зокрема, торік саме сальмонела стала причиною масового отруєння у ресторані в селищі Куликів.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності