На будівництво колектора на Торф'яній наразі немає коштів

На будівництво колектора на Торф'яній наразі немає коштів

Проте міська влада вже розробляє проєкт та шукатиме фінансування європейських та міжнародних структур

З огляду на поточну ситуацію в країні будівництво нового каналізаційного колектора у Львові, в районі вулиці Торф'яної, неможливе без фінансування з боку європейських та міжнародних інституцій.

Як повідомляє пресслужба Львівської міської ради, з заявою стосовно нового колектора на вулиці Торф'яній, яка останні роки страждає від підтоплень, виступив міський голова Львова Андрій Садовий.

Зараз працівники ЛКП "Львівводоканал" спільно з фахівцями з національного університету "Львівська Політехніка" напрацьовують план заходів для унеможливлення майбутніх проривів на цій ділянці. Проте для остаточно розв'язання цієї проблеми необхідно будівництво нового колектора, вартість якого у наявних умовах міський бюджет не зможе перекрити. Відтак кошти  шукатимуть серед закордонних партнерів та міжнародних фінансових організацій.

"Насправді, там треба будувати новий колектор, який би був набагато ширшим. Але будувати новий можна буде лише тоді, коли війна завершиться. Наразі ми маємо зробити проєкт. Над проєктом вже працюють. І, звичайно, нам треба мати розуміння щодо фінансування, бо без європейських грошей ми це зробити не зможемо", - заявив Андрій Садовий під час прямого етеру на сторінці міського голови у соцмережі Facebook.

За словами міського голови, через колектор на вулиці Торф’яній у Шевченківському районі проходить дві третини усіх стоків міста Львова. Фактично, за виключенням Сихівського масиву та частини вулиці Науковій стоки всіх інших районів Львова проходять саме через цей вузький стік, збудований у 70-их роках.

"Натомість сьогодні ми маємо таку погоду, коли за годину випадає місячна норма опадів, відтак жоден колектор з цим справитися не може", - зазначає міський голова Львова.

Нагадаємо, через сильну зливу у Львові затопило вулицю Торф’яну. Колектор не впорався із надмірною кількістю води, а напір зірвав 3 бетонні плити, вагою понад 6 тонн. Відтак, місто планує  збудувати новий каналізаційний колектор, який мав би розв’язати проблему постійних підтоплень району під час рясних злив вулиць вздовж проспекту В’ячеслава Чорновола.

Восьмого липня Виконавчий комітет Львівської міської ради виділив три мільйони гривень для проєкту колектора на вулиці Торф’яній.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності