На проєкт колектора на Торф’яній виділили три мільйони гривень

На проєкт колектора на Торф’яній виділили три мільйони гривень

Торф’яна — це найнижча ділянка у Львові, куди під час злив стікає найбільше води

Виконавчий комітет Львівської міської ради виділив кошти на будівництво колектора на вулиці Торф’яній, оскільки старий при сильних зливах вже не справляється з роботою і виникають підтоплення.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

Міськрада надала функції замовника на проєктування та будівництво колектора "Львівводоканалу".

"Йдеться про вирішення питання каналізаційного вузла на вул. Торф’яній — пр. Чорновола. Ми замовляємо проєкт на підставі техніко-економічного обґрунтування і будемо проєктувати й будувати дублюючий колектор, який зможе повністю замінити старий і витримувати майбутні навантаження", — пояснив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександр Одинець.

На проєкт вирішили виділити три мільйони гривень.

"Нам потрібен ґрунтовний та якісний аналіз ситуації й кілька варіантів вирішення цієї проблеми, щоб обрати найкращий варіант. Вже у серпні ми очікуємо отримати техніко-економічне обґрунтування щодо будівництва нового колектора на вул. Торф’яній. Над ТЕО працюють науковці, зокрема з НУ “Львівська політехніка”. Відтак, після його отримання необхідно якнайшвидше розпочати виготовлення проєкту", — наголосила Ірина Маруняк, заступниця Львівського міського голови з питань житлово-комунального господарства.

Нагадаємо, Торф’яна — це найнижча ділянка у Львові, куди під час злив стікає найбільше води. Будівництво нового колектора там обійдеться орієнтовно у 250 млн гривень.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності