• Головна
  • Новини Львова
  • Чоловік відсудив у Львівської міської ради 135 тис. грн за пошкоджену через негоду автівку

Чоловік відсудив у Львівської міської ради 135 тис. грн за пошкоджену через негоду автівку

Чоловік відсудив у Львівської міської ради 135 тис. грн за пошкоджену через негоду автівку

Візуальний огляд дерева засвідчив, що його коріння згнило, а вздовж стовбура — суцільне дупло

Львів'янин відсудив у Львівської міської ради 135 тис. грн за повалене на автівку дерево.

Про це повідомляє Zaxid.net.

Того дня у Львові була сильна буря, що повалила 118 дерев, однак цей факт суд не врахував.

Як вказано в матеріалах справи, 25 червня 2021 року львів’янин Іван Буфан припаркував свій автомобіль Škoda Octavia Tour поблизу перехрестя вул. Грюнвальдська — Коновальця. Під час сильної грози на автомобіль впав старий каштан. Візуальний огляд дерева засвідчив, що його коріння згнило, а вздовж стовбура — суцільне дупло.

За фактом пошкодження автомобіля Іван Буфан звернувся до ФРА з вимогою відшкодувати ремонт автомобіля, що коштував йому майже 114 тис. грн, а також вартість експертиз і моральну компенсацію, адже без ремонту автомобіль не придатний для їзди.

У суді представник Франківської райадміністрації підтвердив, що вулиці Грюнвальдська та Коновальця перебувають на балансі РА, однак дерева, що там ростуть, — ні. Натомість в адміністрації вважають, що автомобіль зазнав пошкоджень з вини його власника.

Однак суд визнав, що дерево росло на комунальній ділянці, а, отже, відповідальною за його стан є Львівська міська рада. Враховуючи докази, суддя Франківського районного суду Олександр Величко зобов’язав Франківську РА виплатити Івану Буфану майже 114 тис. грн за ремонт автомобіля, 3 тис. грн за витрати на експертизи, 10 тис. грн моральної шкоди, 1 тис. 269 грн судових витрат, а також 7 тис. грн за послуги адвоката. Загалом райадміністрація має заплатити власнику автомобіля понад 135 тис. грн. Це рішення можна оскаржити в апеляційному суді.

Читайте також:

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності