• Головна
  • Новини Львова
  • Майже 50 операцій, щоб одужати: дівчинка, якій формували штучний стравохід у Львові, зможе їсти сама

Майже 50 операцій, щоб одужати: дівчинка, якій формували штучний стравохід у Львові, зможе їсти сама

Майже 50 операцій, щоб одужати: дівчинка, якій формували штучний стравохід у Львові, зможе їсти сама

Трубочку в животі, через яку зараз харчується 6-річна Оля, можна буде із часом прибрати

Дівчинка, якій у Львові сформували штучний стравохід, зможе їсти самостійно. Дитина пережила майже 50 операції, щоб одужати після того, як випила мийний засіб.

Про це повідомляє Перше медичне об’єднання Львова.

Гастростому — трубочку в животі, через яку зараз харчується 6-річна Оля, можна буде із часом прибрати. Про це свідчать результати контрольного обстеження, яке напередодні пройшла дівчинка.

"Протягом першого року після травми, аби дитя могло їсти, їй виконали 45 операцій. Лікарі розширювали стравохід, аж доки він не розірвався. Далі їй встановили гастростому, через яку три роки їжа потрапляла в шлунок. Слини Оля ковтати не могла, тому постійно спльовувала її в серветку", — розповідають у лікарні.

Там додають, що місяць тому спеціалісти лікарні Святого Миколая Першого медоб’єднання Львова сформували Олі новий стравохід із фрагмента товстого кишківника.

"Уже на третій день після втручання дівчинка вперше ковтнула слину, на шостий - почала самостійно пити воду, а скоро зможе вперше скуштувати мамин борщ. Це її маленька мрія", — кажуть у лікарні.

Нагадаємо, коли Олі було два, вона ненароком випила мийний засіб і отримала важкі хімічні опіки стравоходу. Аби дівчинка могла пити та їсти, щомісяця впродовж року її оперували — розширювали звужений та зарубцьований стравохід.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності