• Головна
  • Новини Львова
  • Скільки трамваїв та тролейбусів у Львові обладнано кондиціонерами та чому їх не вмикають

Скільки трамваїв та тролейбусів у Львові обладнано кондиціонерами та чому їх не вмикають

Скільки трамваїв та тролейбусів у Львові обладнано кондиціонерами та чому їх не вмикають

Загалом кондиціонерами обладнано 14 трамваїв та 50 тролейбусів "Електрон"

У Львові спека, а місцеві жителі обурюються — водії електротранспорту не вмикають кондиціонери. Та шофери кажуть, що вони ні до чого, адже основна проблема полягає у несправності системи у транспорті.

Про це повідомляє "Правда.Тут".

Загалом кондиціонерами обладнано 14 трамваїв та 50 тролейбусів "Електрон". У більшості система працює справно, запевняють у "Львівелектротрансі". Водночас водії кажуть, що не у всіх одиницях електротранспорту передбачені кондиціонери. У перших випусках автівок їх взагалі немає.

Варто розуміти, що охолодження чи опалення рухомих складів — це додаткові витрати, які не вписуються у тариф 8.50-10 грн.

"Не закладена ця додаткова складова ніде. Друга складова це те, що те ж саме кондиціонування, охолодження повітря, так званий клімат-контроль потребує системних регламентних робіт. У той самий час, коли є мінімальне фінансування Львівелектротрансу, ми маємо ситуацію, що цього не робиться, — зауважує засновник ГО "За якісний транспорт" Святослав Товстига.

Автобуси ж у Львові курсують теж без кондиціонерів. Системою кондиціонування обладнані лише кілька нових автобусів приватного перевізника, які курсують на 53 маршруті.

"Минулого року система працювала, цього року система не працює через високу вартість палива. Прядка 10-15 літрів за день потрібно витрачати додатково на те, щоб кондиціонувати. І це немаленькі кошти" — запевняє Святослав Товстига.

Додамо, тим часом у Дрогобичі парк громадського транспорту поповнився трьома низькопідлоговими автобусами MAN. Два з них уже курсують містом, один буде здійснювати рейси для приміських перевезень.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності