У Львові запрацював перший мобільний бетонний завод

У Львові запрацював перший мобільний бетонний завод

Мобільний завод придбала міська влада, і він має покращити виконання ремонтних робіт

У Львові для ремонту вулиць запустили мобільний бетонний завод. Він має пришвидшити й здешевити роботи з укладання бруківки, тротуарної плитки та встановлення бордюрів.

Про це директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Олександр Одинець повідомив у коментарю виданню "Твоє Місто".

Відомо, що нову установку зможуть використовувати усі комунальні шляхоремонтні підприємства Львова. За словами посадовця, встановлена мобільна бетонно-змішувальна установка працює в автоматичному режимі за допомогою програмних налаштувань, відтак матеріали та домішки при виготовленні більш точно дозуються, а отже зростає якість сумішей.

"Маємо можливість виготовляти бетонні та цементно-піщані суміші для виконання дорожніх робіт, зокрема, для облаштування бруківки, встановлення бордюрного каменю, вистелення плитки. Раніше комунальні підприємства закупляли такий матеріал, а тепер виготовляємо самі. За нашими підрахунками, це дозволить зекономити близько 20-30% вартості цих матеріалів, натомість оновлювати технічно-матеріальну базу", – каже Олександр Одинець.

За годину такий мобільний завод може виробляти 8 кубометрів бетону або цементно-піщаної суміші. В ЛМР переконанні, що його застосування дозволить покращити логістику ремонтних робіт.

Зауважимо, у Львові продовжують ремонтувати вулицю Пилипа Орлика. Компанія “Онур” відновила роботу на останньому відрізку вулиці – від вул. Мазепи до будинку №2 ( орієнтовно 250 м). Відкрити вулицю для проїзду авто планують вже до кінця цього року.

Нагадаємо, на Яворівщині ремонтують ділянку дороги Шкло – Новояворівськ. Ремонтники ліквідовують ями та відновлюють покриття на найбільш аварійних ділянках.

 

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності