• Головна
  • Новини Львова
  • Побили росіяни, бо не хотіла віддавати український паспорт: львівські лікарі врятували літню херсонку

Побили росіяни, бо не хотіла віддавати український паспорт: львівські лікарі врятували літню херсонку

Побили росіяни, бо не хотіла віддавати український паспорт: львівські лікарі врятували літню херсонку

Напівпритомна, із переломом хребта, 70-річна Тетяна ледь змогла втекти з ворожого блокпосту

Понад місяць у лікарні Св. Луки Першого медоб’єднання Львова лікують літню журналістку і волонтерку з Херсону, яку жорстоко побили окупанти, бо вона не хотіла віддавати український паспорт. Напівпритомна, із переломом хребта, 70-річна Тетяна Антонюк ледь змогла залізти до автівки й втекти з ворожого блокпосту.

Про це повідомляє Перше медичне об'єднання Львова.

"До травня Тетяна категорично відмовлялася покидати окупований Херсон. Виїхати згодилася лише після вмовлянь чоловіка, який воює в ЗСУ і дуже переживав за її безпеку. Авто, яким жінка виїздила з сусідами, зупинили на ворожому блокпості. Нелюди відібрали у них всі цінні речі. Коли Тетяна відмовилася віддавати українського паспорта — це була її принципова позиція як українки — почали лупцювати. Втекти їй вдалося дивом", — розповідають у лікарні.

Евакуаційним потягом у важкому стані жінка дісталася до Львова. Її госпіталізували до Лікарні Святого Луки. Обстеження показало перелом хребта та сильні забої голови. Жінка частково втратила слух і не могла рухатися без сторонньої допомоги.

"Аби Тетяна ходила, нашим нейрохірургам довелося зробили складну вертебропластику, іншими словами — ввести у зламану ділянку спеціальний кістковий цемент. Операція минула успішно. Херсонка Тетяна вже підводиться з ліжка і налаштована рішуче. Каже: лікуватися довго не буде, адже відлежуватися нема часу — потрібно волонтерити!", — діляться лікарні.

Нагадаємо, у Львові медики рятують руку 9-річній Полінці із Харкова. У дитини пошкоджене плече, вона не може рухати рукою. Все через важку травму, яку отримала під час ворожого російського обстрілу 26 травня.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності