У Львові облаштують ще 30 камер відеонагляду

У Львові облаштують ще 30 камер відеонагляду

До кінця року ще 30 львівських локацій отримають системи відеонагляду. Йдеться про багатоповерхівки та прилеглі до них територіях.

"Камери спостереження обладнають у межах міської програми "Безпека житлових кварталів". Обов'язковою умовою для участі у цьому проєкті є готовність людей долучитися фінансово. Закупівлю обладнання та його монтаж порівну оплачуватимуть місто і мешканці - 50/50. Тому тут міська рада цільово працює з ОСББ", - кажуть у Львівській міській раді.

Керівник управління безпеки ЛМР Максим Смілевський розповів, що прийом заявок від ОСББ щодо влаштування відеокамер триватиме до кінця наступного тижня. Вже зголосилося 42 об'єднання.

"Ми мали зустрічі з представниками ОСББ, розповідали про умови та деталі співпраці. Зараз вони надсилають заявки, пропонують місця, де доцільно встановити засоби відеоспостереження. При відборі пропозицій перевагу надаватимуть будинкам, які розміщені біля критичної інфраструктури. А також локаціям, які треба зробити більш безпечними. Кінцеве рішення прийматимемо разом з поліцією", - розповів Максим Смілевський.

Нагадаємо, у міському бюджеті для співфінансування цього проєкту закладено 1,5 млн грн. Від початку повномасштабного військового вторгнення росії в Україну у Львівській громаді в межах програми "Безпечне місто" встановили 197 відеокамер. Крім того, за кошти органів поліції у цьому році планують змонтувати ще 470.

Зараз міська мережа відеоспостереження об'єднує понад тисячу відеокамер.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності