Львівський суд заборонив діяльність ОПЗЖ

Львівський суд заборонив діяльність ОПЗЖ

Таким чином, суд задовольнив позов міністерства юстиції України

Восьмий апеляційний адміністративний суд Львова 20 червня задовольнив позов Міністерства юстиції й заборонив партію "Опозиційна платформа за життя".

Про це повідомляє громадський рух ЧЕСНО.

Відомо, що розгляд справи по ОПЗЖ, яка за результатами парламентських виборів 2019-го року отримала другу за кількістю депутатів фракцію у парламенті, тривав найдовше, у порівняні зі справами інших проросійських політсил, з меншим випливом. За словами аналітика руху "Чесно" Тараса Радя перша частина засідання почалась у четвер, але через брак часу суд оголосив перерву до понеділка, коли й виніс рішення.

Також відомо, що ОПЗЖ стала першою з 11 проросійських партій, представники якої з'явились на засідання, щоправда, у форматі відеоконференції.

Рішенням суду щодо партії ОПЗЖ, майно цієї політсили передано на користь держави. Це рішення можна оскаржити протягом 20 днів у Верховному Суді.

Зауважимо, що 20 березня рішенням Ради національної безпеки й оборони була призупинена діяльність 11 політичних партій, які пов'язані з державо-терористом. Президент Володимир Зеленський тоді повідомив, що Міністерство юстиції отримало необхідні розпорядження щодо заборони діяльності цих партій у судовому порядку.

8 червня Восьмий апеляційний адміністративний суд у Львові заборонив діяльність політичної партії “Опозиційний блок”. Майно партії та всіх її осередків, згідно з рішенням суду передається державі. Зауважимо, що саме цю партію часто плутали з ОПЗЖ, адже саме під брендом Опозиційного блоку проросійські сили були у парламенті з 2014-го по 2019-й роки, проте незабаром всередині них відбувся розкол.

Той же суд 13 червня заборонив діяльність невеликої проросійської партії "Соціалісти", а 14 червня було заборонено діяльність партії "Наші" відомого проросійського політика Євгена Мураєва. Вже 16 червня Восьмий апеляційний адміністративний суд заборонив діяльність одіозної партії "Шарія".

Зауважимо, що з усіх проросійських партій саме ОПЗЖ була широко представлена у паралменті, а також органах місцевого самоврядування. Зокрема, чимало членів цієї політсили перейшли на бік російських окупантів, як, наприклад Галина Данильченко, призначена загарбниками очільницею Мелітополя.

Втім, попри заборону та розпуск фракції, залишки ОПЗЖ у Верховній Раді утворили нову політичну групу.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності