• Головна
  • Новини Львова
  • Львівські медики допомогли з'явитися на світ близнятам з переплетеними пуповинами

Львівські медики допомогли з'явитися на світ близнятам з переплетеними пуповинами

Львівські медики допомогли з'явитися на світ близнятам з переплетеними пуповинами

У львівській 3-й міській клінічній лікарні Львова народились двійнята, в яких переплелись дві пуповини. У медзакладі зазначають, що це унікальний та дуже рідкісний випадок.

Така вагітність потребує особливого спостереження та дострокового родорозрішення. Зокрема, у процесі виношування може виникнути важке ускладнення - синдром "фето-фетальної трансфузії".

"Це коли один плід "обкрадає" інший, забираючи на себе більше живлення, в результаті чого в обох діток можуть виникнути серйозні ускладнення. Своєчасна профілактика, ретельний моніторинг стану плодів та родорозрішення в 32 тижні вагітності дозволяє уникнути та попередити більшість ускладнень і зберегти життя діткам", - йдеться у повідомлені.

Жінці на 32 тижні вагітності провели плановий кесарів розтин та допомогли з’явитися на світ двом хлопчикам. Зараз мама та новонароджені двійнята почуваються добре, діти переведені на 2-ий етап виходжування в одну з дитячих лікарень міста Львова.

Нагадаємо, хірурги Львівської дитячої лікарні Св. Миколая врятували 13-річного Святослава із Лисичанська. 4-сантиметровий осколок пройшов через шию хлопця, грудну клітку й осів у легені.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності