• Головна
  • Новини Львова
  • Медики зі Львова успішно видалили 2-річному хлопчику з Краматорська нирку з пухлиною

Медики зі Львова успішно видалили 2-річному хлопчику з Краматорська нирку з пухлиною

Медики зі Львова успішно видалили 2-річному хлопчику з Краматорська нирку з пухлиною

Операція тривала майже 7 годин

Львівські лікарі видалили 2-річному хлопчику з Краматорська нирку з пухлиною, аби врятувати дитині життя. Про це повідомляє Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр.

Операція тривала майже 7 годин.

Мама Софія розповідає, що проблему зауважила вже після початку війни: до того Марко ріс звичайним хлопчиком, його нічого не турбувало. Живіт був трохи збільшеним, проте Марко нормально розвивався, був жвавим, тож родина вважала це особливістю його організму.

"У середині березня животик у Марка різко виріс. На той момент у лікарні Краматорська уже неможливо було пройти жодних обстежень — місто постійно обстрілювала ворожа артилерія, були проблеми із електро- та водопостачанням. Евакуаційним потягом сім’я хлопчика, у якій крім нього ще четверо дітей, дістались до Львова — їхати довелось понад добу", — пише лікарня.

До лікарні хлопчик потрапив у критичному стані — з температурою та збільшеним животом. Розміри пухлини, яку вдалося виявити, вразили медиків.

"Ми зробили усі потрібні обстеження й одразу розпочали доопераційне лікування хіміотерапією. Після 6-ти курсів провели контрольне обстеження, яке показало позитивну динаміку: розміри пухлини і кількість метастазів у легенях значно зменшились," — каже онколог Христина Запоточна.

Хоч Маркові видалили пухлину успішно, він і досі залишається під наглядом лікарів.

До слова, спочатку сім'я жила в окремій палаті у лікарні, а згодом волонтери благодійного фонду допомогли із житлом. Тож зараз багатодітна родина проживає у будиночку у Сокалі.

Нагадаємо, хірурги Львівської дитячої лікарні Св. Миколая врятували 13-річного Святослава із Лисичанська. 4-сантиметровий осколок пройшов через шию хлопця, грудну клітку й осів у легені.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності