У Львові чадним газом отруїлись двоє молодих людей

У Львові чадним газом отруїлись двоє молодих людей

Вчора, 12 червня, зранку із приватного помешкання, що на вул. Личаківській, 84 до обласної лікарні госпіталізували двох молодих людей. 25-річна жінка та 30-річний чоловік отруїлись чадним газом та ледь не загинули. Про це повідомили у Львівській міській раді.

Через що саме трапився витік чадного газу, зараз з'ясовують експерти. На щастя, життю людей вже нічого не загрожує.

"Загалом від початку року по місту зафіксували 31 випадок отруєння чадним газом, внаслідок цього постраждали 75 людей, з них 31 дитина. На жаль, 3 людини загинули. Причина всіх отруєнь – недотримання правил користування газовими приладами у побуті, порушення тяги через герметичні вікна та електровитяжки", - кажуть у Львівській міськраді.

Нагадаємо, що основною вимогою для уникнення отруєння чадним газом є забезпечення притоку свіжого повітря у приміщення, де є прилади для опалення. Це може бути прочинене вікно, двері чи вентиляційний канал. Він має бути прочищений, і в ньому має бути відповідна тяга, щоб відпрацьовані гази виходили в атмосферу. Там, де встановлені прилади з димовідводом продуктів згоряння в комин – тобто газові котли чи колонки тощо – цей комин також має бути чистим. І в жодному разі в таких приміщеннях не може бути електричних вентиляторів. Якщо одне з таких правил недотримане, то у приміщенні починає утворюватися чадний газ і стається біда.

 

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності