Лауреат 22 премій Grammy підтримав будівництво реабілітаційного центру у Львові

Лауреат 22 премій Grammy підтримав будівництво реабілітаційного центру у Львові

Фронтмен легендарного гурту U2 Боно підтримав ініціативу зі створення реабілітаційного центру "Незламні" у Львові.

Соліст всесвітнього відомого гурту U2 Боно дистанційно приєднався до Форуму донорів у Львові й підтримав будівництво у місті Національного реабілітаційного центру "Незламні". Також свою підтримку проєкту висловив фронтмен українського гурту "Антитіла" й доброволець тероборони Тарас Тополя.

Як інформує Lviv.Media, про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Зауважимо, сьогодні, 10 червня, у Львові відбувається донорська конференція, метою якої є залучення коштів для будівництва реабілітаційного центру "Незламні". За планами, він щорічно зможе допомагати більше як 50 тисяч пацієнтів, які потребують як фізичної, так і ментальної реабілітації внаслідок бойових дій. Наразі повноцінна реабілітація недоступна в Україні, і новий центр має виправити це.

Під час конференції свою підтримку проєкту засвідчив всесвітньовідомий музикант Боно, посвячений у лицарі 2007-го року королевою Єлизаветою ІІ.

"Я дякую всім, хто зібрався на цій зустрічі. Переконаний, що культура в цьому проєкті також має відіграти свою роль. Дух незламності України зараз бачать усі. І ми переконані, що він переможе. Ми всі цього дуже бажаємо", - сказав він.

[caption id="attachment_33891" align="aligncenter" width="843"] Боно на онлайн-включенні львівського Форуму донорів.
Фото: Тарас Кайман/ЛМР.[/caption]

Про підтримку проєкту заявив також відомий український музикант Тарас Тополя.

"Йде війна. Десятки тисяч поранених цивільних та військових потребують спеціалізованої допомоги, яку, на жаль, Україна поки що не може їм надати. Але найближчим часом можливе вирішення цієї проблеми. У Львові буде створений Національний реабілітаційний центр, аналогів якому в Україні немає. У центрі будуть виготовляти протези, протези, а також друкувати кістки на 3D-принтері. Гурт "Антитіла" підтримує цю ініціативу", - повідомив він під час відеозвернення до учасників Форуму.

Нагадаємо, як повідомляло Lviv.Media, за планами реабілітаційний центр "Незламні" у складі Першого медичного об'єднання міста Львова має стати одним з найбільших у Європі.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності