Львів попрощається зі захисником Русланом Скальським

Львів попрощається зі захисником Русланом Скальським

У суботу, 11 червня, львівʼяни проведуть в останню дорогу Героя Руслана Скальського. Захисник України загинув внаслідок ворожого артилерійського обстрілу поблизу населеного пункту Велике Артакове Миколаївської області.

"Чин похорону відбудеться в Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, а поховають військовослужбовця на Личаківському кладовищі. Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до церемонії прощання з Героєм та утриматися від проведення гучних розважальних заходів", - кажуть у Львівській міській раді.

Похорон розпочнеться об 11.00, а об 11.30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Опісля похоронна процесія вирушить на Личаківське кладовище.

Вона рухатиметься за маршрутом: Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) – пл. Катедральна – пл. Ринок (міська церемонія прощання) – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Володимира Винниченка – пл. Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар (поле почесних поховань №86-А).

"На будівлях вздовж маршруту колони буде вивішено синьо-жовті прапори з чорною жалобною стрічкою. Похорон Героя триватиме приблизно до 12.30", - кажуть у міській раді.

І нагадують, що відтепер у Львові діє нова церемонія прощання з усіма загиблими захисниками. Мешканців і гостей міста закликають під час руху похоронної процесії виходити на вулицю, якою їхатиме процесія, і віддати шану полеглим за Україну Героям. Також на час похоронів мерія просить утриматися від проведення розважальних заходів чи святкувань.

Додамо, Русланову Скальському був 31 рік, він родом із Перемишлян. Із 2019 року служив на посаді командира взводу 35-ї окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Остроградського.

Нагадаємо, на фронті від кулі снайпера загинув Роман Фігас. Чоловік захищав Україну від 2015 року.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності