• Головна
  • Новини Львова
  • "Він був наче магніт - дітей було тяжко відірвати від розмови з ним": помер отець-селезіанин УГКЦ Олесь-Август Чумаков

"Він був наче магніт - дітей було тяжко відірвати від розмови з ним": помер отець-селезіанин УГКЦ Олесь-Август Чумаков

"Він був наче магніт - дітей було тяжко відірвати від розмови з ним": помер отець-селезіанин УГКЦ Олесь-Август Чумаков

Останні роки отець був відомим блогером

Вчора, 9 червня, не стало одного з найвідоміших отців-селезіанів, доброчинця 64-річного Олеся Чумакова. Священнослужитель тривалий час боровся із хворобою, на жаль, попри довге лікування, побороти її не зумів. Про це повідомив на своїй фб-сторінці Слава Корбут, який опікувався священником.

“Отець відійшов. Молімося. Просимо аби Господь зустрів в своїх обіймах", - написав він.

У коментарях під постом Корбута люди пишуть спогади про покійного отця. Підкреслюють, що він був: "Великою людиною, яка завжди опинялась в тому місті, де дуже була потрібна його допомога".

Отець Олександр Чумаков - монах Салезіянського згромадження, учасник дисидентського руху, публіцист. Заснував та понад 15 років керував організацією, що займалась допомогою безпритульним дітям “Світлий Дім”. Був духівником Львівської духовної семінарії Святого Духа.

У липні 2020 року о. Олександру вручили почесну відзнаку від Львівської обласної ради пам’яті блаженного священномученика отця Омеляна Ковча.

"19 грудня 2014 року отець служив Літургію у школі-інтернаті. Діти, як побачили отця Олександра, назвали його "Святий Миколай". Після Літургії ще була розмова отця з дітлахами. Не забуду оченята дітей, які з зачудуванням дивились на нього. Він був наче магніт - дітей було тяжко відчепити потім від розмови, але тоді, в день Святого Миколая, малі повірили в Любов і Світло", - пригадує про покійного отця Софія Накавчун.

Останні роки о. Олесь Чумаков відійшов від активної участі в суспільному житті. В 2020 він захворів на ковід. Хвороба дала ускладнення. Проте, навіть перебуваючи в лікарні, отець проводив навчання та сповідав людей. Займався просвітництвом та проповідуванням, проводив духовні вправи, а ще розвивав блогерську активність.

Поки нема інфорації стосовно місця та часу прощання з отцем Чумаковим. Про неї буде повідомлено пізніше.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності