У Львові розповіли, чому на міських клумбах побільшає чорнобривців

У Львові розповіли, чому на міських клумбах побільшає чорнобривців

Вулиці Львівської громади продовжують заквітчувати. На клумби цього року висаджують не такі різноманітні квіти, як у минулі роки. Натомість в основному можна буде побачити чорнобривці та газанії.

У Львівській міській раді кажуть, що пішли на такий крок, щоб не купувати рослини, оскільк у воєнний час це надто дорого. А чорнобривці та газанії зголосилися висіяти мешканці з приєднаних громад: Малехова, Гряди, Великих Грибович.

"Квіти висадили на пр. Чорновола, у сквері біля Палацу Хоткевича та на вул. Липинського. А також у Брюховичах, неподалік місцевого супермаркету. Ще раніше чорнобривці за власний кошт висадили працівники Офісу Львівської громади у Брюховичах біля свого офісу, а також біля пам'ятних знаків Небесній Сотні та загиблому учасникові АТО", - розповіли в департаменті міської агломерації ЛМР.

Вирощені у громадах рослини висаджує підрядна організація, яка стала переможцем публічних закупівель з озеленення.

Нагадаємо, на проспекті Чорновола у Львові планують звести фонтан, сквер та бульвар. Згідно з концепцією, відремонтують пішохідну частину проспекту Чорновола від кільця Липинського — Чорновола до вулиці Варшавської. Між парком “700-річчя Львова” та житловою частиною збираються облаштувати дитячий простір, розмістити там об’єкти мистецтва. Також встановлять громадську вбиральню, питний фонтанчик та площу зі столиками.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності