Львівські лікарі врятували життя 10-річному хлопчику з мозковою комою

Львівські лікарі врятували життя 10-річному хлопчику з мозковою комою

Львівські медики врятували життя 10-річному киянину, який потрапив до лікарні після перенесеного крововиливу у мозок. Про це повідомляє Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр.

Тривалі проблеми із здоров’ям почались після перенесеного ковіду – у хлопчика підвищився рівень цукру та відмовляли нирки. За кілька днів до початку війни Лев потрапив до київської лікарні "Охматдит", де 4 дні перебував на апараті ШВЛ. Коли почались обстріли столиці, родина прийняла рішення евакуюватись у Львів.

Через важкий переїзд (27 годин у дорозі) без кисневої підтримки та медичного супроводу, на думку медиків, і спричинив крововилив у мозок та мозкову кому.

"У нашу лікарню Лев потрапив у дуже важкому стані: з високим рівнем цукру (30 при нормі до 6.6), низьким рівнем гемоглобіну та низькою сатурацією – 60, з гострою нирковою недостатністю і анурією (повна відсутність сечі). Після додаткових обстежень ми виявили важку двобічну пневмонію, тромбоцитопенію, а після МРТ – ще й крововилив у паренхіму та шлуночки головного мозку. Це усе засвідчувало стан важкої поліорганної недостатності, можливою причиною якого був декомпенсований цукровий діабет", - розповідає лікар-анестезіолог Іванна Андрейчук , яка понад місяць "виходжувала" маленького пацієнта у реанімації.

У мозковій комі ІІ Лев пробув два тижні, потім ще два тижні провів у реанімаційному відділенні на апараті високопотокової оксигенотерапії. А загалом майже три місяці медики лікарні боролись за його здоров’я – надавали неврологічне лікування та реабілітацію.

Зі слів Іванни Андрейчук, лікарям вдалось стабілізувати глікемію і вилікувати ниркову недостатність – маленький пацієнт уже не потребує гемодіалізу. Після тривалої реабілітації та лікування у невролога хлопчик став на ноги і почав ходити з підтримкою, повністю відновилась функція рук.

Зараз 10-річний Лев вирушив на реабілітацію у спеціалізовану клініку за кордоном. Батьки хочуть убезпечити сина від повітряних тривог, які негативно впливають на його психологічний стан – коли чує сирени, стає неспокійним та дратівливим.

Нагадаємо, сьогодні у Львів прибули представники латвійської делегації. Вони навчатимуться надавати допомогу пацієнтам із мінно-вибуховими травмами

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності