• Головна
  • Новини Львова
  • Визначились із проєктом: як виглядатиме Центр соціальних інновацій на вул. І. Франка

Визначились із проєктом: як виглядатиме Центр соціальних інновацій на вул. І. Франка

Визначились із проєктом: як виглядатиме Центр соціальних інновацій на вул. І. Франка

У конкурсі переміг проєкт авторського колективу зі Львова

У Львові журі Всеукраїнського відкритого архітектурного бліц-конкурсу обрали найкращу проєктну пропозицію Центру соціальних інновацій на вул. Івана Франка, 58. Про це повідомляють у Львівській міській раді.

"Завданням для архітекторів було запропонувати проєктну пропозицію реконструкції двох нежитлових споруд, що належать до території монастиря. Одна із них є історичною будівлею, проте не має охоронного статусу та знаходиться в незадовільному стані. В іншій - діє школа, що несе важливу соціальну функцію, але сильно обмежена у просторі. За час свого існування історична будівля поступово стала унікальною складовою вулиці Франка", - розповідають у Львівській міській раді.

У конкурсі переміг проєкт авторського колективу зі Львова: Валентин Шароватов, Ольга Криворучко, Анастасія Нікуліна, Данило Галанджій, Марія Гасюк, Анастасія Гапанович, Юрій Криворучко, м. Львів.

Повідомляється, що проєкт-переможець вразив своїм нестандартним рішенням. Окрім того, у проєкті максимально збережено масштаби та тектоніки існуючої історичної одноповерхової споруди.

"Також цікавим та адаптивним під потреби замовника є вирішення внутрішнього простору будівлі. Оптимальне і не роздуте по площах планування, містить всі необхідні приміщення і функції. В час тотального здорожчення енергоносіїв, це рішення дуже актуальне, тому що сучасна архітектура - це не про квадратні метри, а про реальну функцію і енергоощадну експлуатацію будівлі", - зазначив член журі конкурсу, архітектор Марко Савицький.

Зокрема, більшість архітекторів, які подавали проєкти на конкурс, пропонували нове будівництво, а не реконструкцію існуючих будівель, як було передбачено у конкурсному завданні.

Нагадаємо, у Львові приберуть незаконну добудову з вілли на вул. Котляревського, 47. Представника ОСББ зобов’язали протягом двох тижнів задекларувати варіанти повернення пам’ятки до автентичного вигляду. В іншому випадку, незаконні добудови демонтують примусово.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності