У Львові відновили ще одні історичні двері

У Львові відновили ще одні історичні двері

Загальна вартість робіт становила 50 586 грн

У Львові на вулиці Руданського відновили історичні двері. Роботи з реставрації розпочали ще до початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Про це повідомляють у Львівській міській раді.

"Це дубові історичні двері, які були в поганому стані, зокрема, через нефахову реставрацію в минулому. Брама мала суттєво втрачене декоративне оздоблення. Тож ми знайшли такі ж двері на вулиці Тиктора, і за тими ескізами зробили копії елементів, яких не вистачало", – розповів реставратор Павло Войтович.

Тут відновили втрачені раніше віконця на завісах брами, які відчиняються з боку під’їзду. Такі віконця колись робили для того, щоб зручно було мити скло.

У світлику замінили звичайне скло не фацетоване, також внизу брами поставили втрачений раніше відбійник для ніг. Фахівці замінили близько 10% зіпсованої часом деревини.

Загальна вартість робіт становила 50 586 грн. Місто оплатило 70% робіт, а мешканці заплатили близько 15 тисячі гривень.

Нагадаємо, у Львові у сквері на вулиці Кривоноса планують встановити інформаційний центр пам’яті Героїв Небесної Сотні. До проєктування інформаційного центру залучили команду архітекторів Меморіалу пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності