Від початку війни майже 60 тисяч українців отримали медичну допомогу у Львові

Від початку війни майже 60 тисяч українців отримали медичну допомогу у Львові

За час війни 3627 вимушено переміщених українців госпіталізували до лікарень Львова

Українці, які вимушено переїхали з рідних міст до Львова через війну, отримують тут прихисток і допомогу, зокрема й медичну. За цей час лікування й консультації вже отримали майже 60 тисяч українців. Про це розповіли у Львівській міській раді.

"Ми багато працюємо у наданні медичної допомоги вимушено переміщеним людям. Це і невідкладна допомога, і профілактика, і планова вакцинація дітей. Це допомога дітям, жінкам і породіллям, допомога всім, хто її потребує", — каже керівниця управління охорони здоров’я Львівської міської ради Леся Кобецька.

Так, за час війни 3627 вимушено переміщених українців госпіталізували до лікарень Львова з різними травмами й пораненнями. Зараз на лікуванні перебуває 324 людини, інших уже виписали. За амбулаторною допомогою в поліклініки звернулись 39323 українці, з них 5072 — діти, 1578 — вагітні жінки. Мобільні бригади на пунктах реєстрації та тимчасового перебування надали допомогу 16092 людям, з них 107 — за останню добу.

Додамо, у міських поліклініках діти мають змогу отримати планові профілактичні щеплення від інфекційних недуг: для цього потрібно звернутися у найближчу поліклініку від місця свого перебування.

Нагадаємо, від 24 лютого у Львівській області почали працювати три мобільні шпиталі: голландський у Трускавці, ізраїльський у Мостиськах та американський у Сокільниках. Протягом цього часу у закладах медичну допомогу отримали вже 11 266 людей.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності