У громадських місцях Львова встановлять ще 3 дефібрилятори

У громадських місцях Львова встановлять ще 3 дефібрилятори

У громадських місцях у Львові встановлять три додаткові дефібрилятори. Про це повідомляє Dailylviv.com.

"Ми вже закупили понад півсотні апаратів, які встановимо у різних областях України. Стартуватиме проєкт зі Львова: три апарати ми передамо голові ЛОВА Максимові Козицькому. Місцева влада встановить зовнішні дефібрилятори у місцях масового скупчення людей", — повідомили організатори благодійного фонду Smart Medical Aid, який встановить дефібрилятори у Львові.

Прилади встановлять в антивандальних боксах у місцях, де є камери відеоспостереження.

За словами фахівців благодійного фонду Smart Medical Aid, який є одним з організаторів проєкту, серцево-судинні захворювання посідають перше місце у рейтингу смертності українців. Фахова вчасна допомога таким пацієнтам є вирішальною, але не отримавши її у перші хвилини, люди помирають ще до приїзду швидкої.

Презентація проєкту "Запустимо серця разом", у рамках якого й встановлять дефібрилятори, відбудеться вже 27 травня о 16.00 на площі біля Театру Опери та Балету ім. С. Крушельницької (пр. Свободи, 28).

Подія розпочнеться з флешмобу від львівських студентів. Акція символізуватиме  крихкість роботи серця. Основна частина – це майстер-клас з навчання BLS. 21 тренер з благодійного фонду Smart Medical Aid та фонду "Разом для України" просто неба навчатимуть усіх охочих наданню домедичної допомоги та реанімаційним заходам.

Нагадаємо, у Львові представили пілотний проєкт з надання домедичної допомоги у межах програми національного спротиву. Він передбачає проведення практичних тренінгів з меддопомоги вже з наступного тижня у всіх районах міста.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності