• Головна
  • Новини Львова
  • Головний архітектор Львова розповів, яким буде Меморіальний комплекс Героїв України на Марсовому полі

Головний архітектор Львова розповів, яким буде Меморіальний комплекс Героїв України на Марсовому полі

Головний архітектор Львова розповів, яким буде Меморіальний комплекс Героїв України на Марсовому полі

На Марсовому полі у Львові планують створити Меморіальний комплекс Героїв України. Створити його планують з врахуванням у мінімалістичних і стриманих ландшафтних рішень, які втілюватимуть місце тиші, роздумів та пам’яті. Про це повідомив під час стріму Tvoemisto.tv головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

"Разом з авторами меморіалу Небесної Сотні ми напрацювали концепцію поховань, керуючись аналогами закордонного досвіду мілітарних поховань, і враховуючи українські традиції", – каже він.

Зокрема, йдеться про козацький хрест, форма якого характерна для таких поховань. Учасники конкурсу матимуть можливість використати таке рішення як базове чи запропонувати альтернативу. Серед інших важливих елементів, які будуть на меморіальному комплексі – сквер пам’яті.

"Ми бачимо великий простір, який має стати ідеологічно та історично наповнений. Мінімалістичні і стримані рішення мають доносити до відвідувачів певні сенси. Це має бути місце тиші, роздумів і пам’яті у ландшафтній зеленій формі. Ми вважаємо, що цей комплекс, як і Небесної Сотні, повинен бути водночас як меморіальним, так і зразком сучасної меміоральної архітектури", – додає головний архітектор Львова.

Ще один важливий елемент – меморіальна площа. Там мають проводити дні пам’яті, зібрання людей, тому потрібно, аби площа була до цього адаптована. У конкурсі також закладуть принципи стику з прилеглими вулицями, бо треба запропонувати людям місце для щоденного користування, зокрема, пішохідні простори, алеї, лавки.

Додамо, 20 травня виконком Львівської міської ради вирішив оголосити архітектурний конкурс на будівництво Меморіального комплексу Героїв України. Уже готова візуалізація, яку пропонують брати за основу учасникам архітектурного конкурсу.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності