Випускник Львівської академії сухопутних військ загинув, витягуючи поранених

Випускник Львівської академії сухопутних військ загинув, витягуючи поранених

У Тараса Свистака залишилися дружина та маленький син.

Захищаючи Україну від російських загарбників героїчно загинув випускник Львівської академії сухопутних військ Тарас Свистак.

Про це повідомили на офіційній сторінці одного з провідних військових навчальних закладів України у соціальній мережі Facebook.

"У боях з підступним ворогом завжди був непохитним, мужнім та хоробрим. Неодноразово Тарас заохочувався командуванням 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого за якісне виконання бойових завдань. 16 травня під час ворожого артилерійського обстрілу Тарас загинув. Ціною власного життя йому вдалось винести з поля бою своїх поранених побратимів!", - йдеться у дописі. 

Відомо, що загиблий герой родом із села Садів Луцького району на Волині.  Він закінчив Княгининівський ліцей в околицях Луцька 2014-го року, після чого вступив до Національної Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Одразу після закінчення навчання відбув у зону проведення операції Об’єднаних сил.

"Воював офіцер професійно, адже у виші набув ґрунтовних знань та навичок", - зазначають у Львівській академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. 

У Тараса Свистака залишились дружина й син. Першою про сумну звістку повідомила у соціальних мережах дружина полеглого захисника Андріана Свистак.

 "Ми не встигли взяти шлюб, хоча я була впевнена, що ти зі мною назавжди… Ми не відгуляли весілля, про яке мріяли… Ми не народили донечку… Ми так мало часу провели разом через тих…, адже ти завжди був або на полігоні, або у зоні ООС… Ми стільки усього з тобою не встигли… Це нестерпний біль, який ніколи не полишатиме… Я все життя буду пам’ятати тебе! А ще я не можу збагнути, чому саме ти?.. Така світла людина, ідеал чоловіка… Таких, як ти, не було й не буде… Кохатиму вічно", - пише жінка. 

Командування факультету ракетних військ і артилерії військового вишу, де Тарас здобув військовий фах, говорить про полеглого офіцера лаконічно та промовисто: "Тарас був прекрасною людиною та відмінним артилеристом! Не пробачимо ворогові його втрати, помстимось!"

Нагадаємо, як повідомляв Lviv.Media, Львівська область втратила на фронті ще одного захисника. Життя за Україну віддав Роман Старчак з Рави-Руської.

 

 

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності