• Головна
  • Новини Львова
  • У музеї Шептицького презентували виставку живопису Володимира Слєпченка "Обрані часом"

У музеї Шептицького презентували виставку живопису Володимира Слєпченка "Обрані часом"

У музеї Шептицького презентували виставку живопису Володимира Слєпченка "Обрані часом"

Сьогодні, 17 травня, у Музеї Митрополита Андрея Шептицького презентували понад 60 робіт народного художника України Володимира Слєпченка. Про це повідомляють у Львівській ОВА.

Художник показав галерею портретів славетних українців, починаючи від Київської Русі і завершуючи сьогоденням. Також у виставці представлені нові роботи Слєпченка, створені в час повномасштабної війни в Україні.

Загалом виставка складається з робіт митця періоду 1991-2022 років. Усі ці картини об’єднані у проєкти і цикли: "Обрані часом", "Галерея портретів славетних українців", "Обличчя війни", "Революція Гідності", "Паралельні світи", "Рожаниця".

Модератором мистецької події був засновник музею отець Севастіян, а благословив виставку Архиєпископ і Митрополит Львівський Владика Ігор Возняк.

"Під час відкриття виставки Володимир Слєпченко зазначив, що напередодні Міжнародного дня музеїв дарує 70 своїх робіт із серії “Славетні українці” Музею Митрополита Андрея Шептицького", - розповідають у Львівській ОВА.

Частину своїх робіт автор планує передати для Музею сучасного мистецтва у відбудованому Маріуполі.

Повідомляється, що від початку російсько-української війни ця виставка є однією з найбільших, де презентували унікальні і оригінальні експонати знаного у світі художника.

Нагадаємо, 18 травня у світі відзначають Міжнародний день музеїв. Львів приєднається до свята, а програма охопить кілька днів – 17-22 травня. Повну програму заходів до Міжнародного дня музеїв у Львові дивіться за посиланням

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності