Номер гарячої лінії Львова змінили через масову кібератаку

Номер гарячої лінії Львова змінили через масову кібератаку

Деякі сервіси ще продовжують відновлювати

Нещодавно на сервіси Львівської міської ради здійснили потужну кібератаку. Внаслідок цього телефон "Гарячої лінії міста Львова" працює за зміненим номером – 297 59 11. Деякі сервіси ще продовжують відновлювати, фахівці працюють над додатковим захистом систем. Про це повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

"Те, що сталося у п'ятницю, 13 травня, готувалося протягом тривалого часу, і головним завданням було знищити систему правління міста, а також вкрасти різні робочі дані. Попри всі системи захисту високого рівня, які ми використовуємо, вдалось завдати такої кібератаки. Відповідно, було інвестовано дуже велику суму коштів та зусиль, щоб це зробити", – каже Москаленко.

Він додав, що це була одна з найпотужніших атака на Львівську міську раду.

"Після п'ятниці ми фіксуємо іншого виду атаки. Це не є DDoS-атаки, адже сайт ЛМР продовжує функціонувати, йдеться саме про систему управління міста. Про які саме дані йде мова поки невідомо, ми не знаємо всіх даних, які можуть оприлюднюватися", –зазначив посадовець.Нагадаємо, через російську кібератаку на мережу Львівської міської ради, частину робочих файлів міста викрали.Викрадену інформацію опублікували на ворожих телеграм-каналах.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності