Львівські лікарі допомогли відновити зір мамі трьох дітей із Донецька

Львівські лікарі допомогли відновити зір мамі трьох дітей із Донецька

Тільки зараз жінка змогла повноцінно побачити своїх дітей

Спеціалісти Лікарні Св. Луки Першого медоб’єднання Львова спільно із благодійниками допомогли відновити зір жінці із Донецька. Наталя втратила зір під час вагітності й багато років мріяла просто побачити трьох своїх дітей.

"Наталя почала втрачати зір ще у дитинстві. Діагноз "вроджена катаракта обох очей" їй поставили у рідному Донецьку. Народивши першу донечку, жінка ще бачила тіні та розрізняла яскраві кольори. А от під час вагітності другою —  три роки тому — осліпла повністю", — кажуть у лікарні.

Грошей на заміну кришталиків, які подарували б їй зір, родина не мала. Доньку Наталя змушена була пізнавати завдяки дотикам і запахам. В останню мирну ніч, 23 лютого, жінка народила ще одну дитину, яку теж ризикувала ніколи не побачити.

Однак евакуйована з дітками Наталя потрапила до лікарні Першого медоб’єднання Львова. У відділенні офтальмології її не просто обстежили, а запропонували безоплатну операцію. Коштовні імпланти для жінки придбали благодійники.

"Коли лікарі зняли з очей Наталі пов’язки, вона проплакала годину. Жінка затуляла очі від яскравого світла і не могла повірити в те, що бачить найрідніших. Діти і чоловік плакали разом з нею", — додають у лікарні.

Зараз Наталя проходить реабілітацію. Після повного одужання планує піти вчитися — хоче стати соціальним працівником і допомагати іншим.

Нагадаємо, лікарі Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медцентру успішно видалили зайвий пальчик восьмимісячній дівчинці.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності