В ЛМР повідомили деталі хакерської атаки на міські сервіси Львова

В ЛМР повідомили деталі хакерської атаки на міські сервіси Львова

Після однієї з наймасштабніших хакерських атак від початку російського вторгнення у Львові відновили роботу усі онлайн-послуги

Вчора інтернет-мережі та сервіси Львівської міської ради зазнали потужної атаки з боку російських хакерів. Сьогодні, 14 травня, після однієї з наймасштабніших хакерських атак від початку російського вторгнення у Львові відновили роботу усі онлайн-послуги. Зокрема повноцінно запрацював сайт львівської мерії.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

"Такі спроби відбуваються щодня. Але наші фахівці кажуть, що ця атака – наймасштабніша з тих, які відбувались за останні роки", - прокоментував ситуацію міський голова Львова Андрій Садовий.

Разом з тим, як зауважив очільник міста, зловмисникам не вдалось завдати серйозної школи онлайн-систем життєзабезпечення міста, і станом на сьогодні ситуація є цілком контрольованою.

"Але московські нездари не змогли завдати серйозної шкоди, як би не старались. З ладу виведено невелику частину сервісів та комп’ютерів працівників міської ради. Роботу більшості онлайн-послуг вже відновлено", - повідомив Андрій Садовий.

У пресслужбі ЛМР зазначили, що з огляду на спроби масштабних хакерських атак у місті тимчасово працює новий номер Гарячої лінії. Львів'яни та гості міста можуть звертатися зі своїми запитаннями за телефоном -  032 297 59 11.

Міський голова Львова наголосив, що наслідки хакерської атаки були оперативні усунуті завдяки спільній роботи Кіберполіції та представників Служби Безпеки України, до яких долучились фахівці львівських IT-компаній.

Зауважимо, що Lviv. Media повідомляв про обставини хакерської атаки, яку місто пережило вчора.

Нагадаємо, кібератаки на сайти львівських державних органів відбуваються не вперше. Востаннє атака на сайт Львівської ОВА тривала понад 12 годин. Стало відомо, що кібератаку здійснили росіяни.

Водночас 12 травня запрацював новий сайт Львівської ОВА. Сайт планували презентувати на початку березня, але напад росії вніс свої корективи.

Новий сайт ЛОДА обійшовся у 0 грн від платників податків. Компанія Softserve погодилася розробити його на благодійних засадах. Над ним працювали близько 30 фахівців. Тепер сайт має нові розділи.

 

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності