• Головна
  • Новини Львова
  • Солісти Львівської національної опери презентували проєкт українських пісень, записаних для військових

Солісти Львівської національної опери презентували проєкт українських пісень, записаних для військових

Солісти Львівської національної опери презентували проєкт українських пісень, записаних для військових

Прем’єрною у проєкті стала українська народна пісня "Маєва нічка"

Солісти Львівської національної опери презентували онлайн-проєкт українських пісень, записаних для захисників і захисниць України, повідомляє Львівська ОВА.

Цим проєктом солісти театру прагнуть не лише підтримати бойових дух українських воїнів, але й подарувати нотки спокою, самозаглиблення та натхнення українською культурою, яку боронять захисники. Місця зйомок – це укриття оперного театру чи технічні приміщення, де доводиться ховатися артистам під час оголошення повітряних тривог.

Ідея та реалізація проєкту належить солістові Львівської національної опери Петрові Радейку.

"Цей проєкт ми втілюємо власними силами, прагнучи створити якісні відеозаписи українських пісень, насамперед – для моральної підтримки та музичної релаксації. Щоб ті ж самі солдати розуміли, за що вони воюють: і це, зокрема, наша культура й найкращі голоси України. Хочемо бути корисними: адже ми теж на війні, але кожен – на своєму фронті",  — зазначив артист.

Прем’єрною у проєкті стала українська народна пісня, колискова для солдата, "Маєва нічка" в обробці композитора Анатолія Кос-Анатольського, у виконанні сопрано Львівської національної опери Маріанни Цвєтінської та піаністки Мар’яни Самотос.

Надалі з’являтимуться відеозаписи солоспівів українських композиторів, народних пісень в авторських аранжуваннях, колискових у виконанні артисток театру.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності